skip to Main Content

Betonwerk om blij van te worden…

Klanten die kwaliteit voorop stellen…

Mensen die met trots en plezier werken…

Een ‘stapje extra’ mentaliteit om onze klanten blij te maken!

Dat is Veenstra bv.

Welkom bij Beton- en aannemersbedrijf Veenstra uit Jistrum.

Als u een kwaliteitsbewuste opdrachtgever bent die hoge kwaliteit betonwerk wil en er belang aan hecht dat uw wensen leidend zijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want wij doen er alles aan om te zorgen dat onze klanten zo blij zijn met ons werk dat ze terug komen.

Onze missie is eenvoudig en tweeledig…

Ten eerste realiseren van kwalitatief hoogwaardig betonwerk waarbij we de zorg voor een goed resultaat uit handen nemen van onze opdrachtgevers.

Met als doel dat onze opdrachtgevers zo blij zijn met het resultaat dat ze terug komen, keer op keer.

Ten tweede het samenwerken zo regelen dat onze mensen blij zijn en iedere dag opnieuw zin hebben in de dag die voor hen ligt.

Als bovenstaande u aanspreekt, laat ik mezelf dan voorstellen…

Mijn naam is Jan Veenstra, directeur van Beton- en aannemersbedrijf Veenstra bv.

In 1952 begon mijn grootvader Jan Veenstra het bedrijf als zelfstandig ondernemer in Jistrum.

Het bedrijf kreeg zijn huidige vorm met de start van een prefab betonwarenfabriek op industrieterrein Skûlenboarch aan het Prinses Margrietkanaal.

Niet veel later is de basis gelegd op het gebied van gespecialiseerd betonwerk op locatie van opdrachtgevers.

Het bedrijf groeide en werd verder uitgebouwd door de vier zonen van mijn grootvader: Rindert,  Jan, mijn vader Durk en Theo.

Ik ben geboren naast het bedrijf, je zou kunnen zeggen dat ik beton met de paplepel ingegoten heb gekregen.

Ik ben letterlijk opgegroeid in en rond beton, sommigen zeggen dat ik beton adem, voel en denk, en misschien is dat ook wel zo.

Wat ik zeker weet is dat ik warm loop voor alle uitdagingen die met beton te maken hebben. Ik heb ontdekt dat ik mogelijkheden zie met beton die anderen niet altijd zien.

Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe manier van verankeren van herstelde funderingen ontwikkeld die nu door steeds meer andere aannemers wordt toegepast.

Maar ook hebben we geleerd hoe je betonwerken met een nauwkeurigheid van 2 mm! kunt bouwen. En daar zijn we trots op. En het steeds opnieuw blijven zoeken naar hoe werken in beton, slimmer, beter en nauwkeuriger kan, is inmiddels in ons bedrijfsDNA verankerd…

…we kiezen heel bewust voor kwaliteit op alle gebieden, want…

Al vroeg heb ik ontdekt dat niet alle betonwerken van dezelfde kwaliteit zijn…

Zoals u weet, zijn er vele aanbieders van betonwerken op de markt. En sommige bedrijven stellen de eigen belangen voorop en nemen het niet altijd even nauw met de kwaliteit. Bijvoorbeeld…

  • Ze kiezen voor in eerste instantie goedkopere oplossingen die uiteindelijk veel duurder blijken te zijn.
  • Ze kiezen voor minder veilige werkmethoden waarbij werknemers gevaar lopen.
  • Ze beloven veel, maar komen afspraken vaak niet na.

Toen ik het bedrijf overnam, heb ik me voorgenomen dat ik zo’n bedrijf NIET wilde zijn.

Toen ik als klein jongetje hier rond liep, voelde het bedrijf als een familie, en dat ging veel verder dan de bloedbanden, de werknemers voelden als familie.

En dat is nog steeds zo.

Als directeur ben ik het gezicht van de organisatie naar opdrachtgevers, maar het zijn onze mensen die het werk uiteindelijk maken, zij zijn het uiteindelijke echte gezicht van Veenstra bv in de praktijk .

Tegen iedere nieuwe werknemer zeg ik als een van de eerste dingen dat het bij ons bedrijf gaat om welzijn van mensen, van iedereen! Dat het doel is dat we allemaal aan het eind van de dag gezond EN tevreden naar huis gaan.

En dat is de primaire reden dat we investeren in veiligheid, gezondheid en milieu. Ik ben trots te zeggen dat we als bedrijf inmiddels twee VCA sterren hebben…

VCA** Gecertificeerd

We zijn twee sterren VCA gecertificeerd, wat een uiting is van het belang wat we hechten aan het welzijn van onze medewerkers.

Twee sterren gecertificeerd geeft ook aan dat we oog hebben voor het milieu. We zijn een Fries bedrijf en hechten grote waarde aan goed omgaan met onze mooie provincie en ons mooie land, daarom scheiden we afval en doen er verder alles aan wat in onze mogelijkheden ligt om als goede rentmeesters met het milieu om te gaan.

Daarnaast geloven we ook in goed ondernemerschap…

Ondernemerschap Sleutel Voor Een Gezond Bedrijf

Eerlijk en goed ondernemen heb ik van mijn voorgangers geleerd.

Dat betekent dat we niemand het vel over de oren trekken die voor ons werkt of ons materialen levert. We geloven dat kwaliteit zijn geld waard is en we geloven dat wij gezonde partner bedrijven naast ons nodig hebben om samen blijvend goede kwaliteit aan onze klanten te kunnen leveren.

Dat betekent ook dat we niet altijd de goedkoopste kunnen zijn, want onze opdrachtgevers verwachten kwaliteit en willen daarvoor ook betalen.

Soms is een klein beetje duurder vooraf om het in 1 keer goed te doen, uiteindelijk veel goedkoper dan achteraf alsnog alle zeilen te moeten bijzetten om dingen weer recht te trekken.

Onze Cultuur & Waarden

Eerlijk, recht door zee, vriendelijk, met plezier mooi & goed werk afleveren, uitdagingen aangaan en oppakken, mogelijkheden zien waar anderen terugdeinzen, dat zijn zo een paar kerngedachten van wie wij zijn voor opdrachtgevers.

We geloven in onze mensen en waarderen hen en investeren in hun veiligheid, gezondheid en welzijn.

We willen dat onze mensen met plezier werken en met een voldaan gevoel thuis komen, met zin voor de volgende werkdag.

Wij vinden kwaliteit waardevol en zullen daar steeds opnieuw voor kiezen.

We waarderen onze opdrachtgevers als partners in een keten die samen staat voor kwaliteit voor klanten verderop in de keten.

Als u een particulier bent met een verzakt huis dan denken we met u mee en hebben oog voor die oplossing die niet alleen uw fundering herstelt, maar ook de waarde van uw huis maximaal verhoogt voor iedere door u uitgegeven euro.

Als u een bedrijfsmatige opdrachtgever bent dan zijn we ons ervan bewust dat u opdrachten met een doel uitzet en dan willen we ons verdiepen in uw doelen en zoeken naar de beste mogelijkheden om met onze specialiteiten u te helpen uw doelen te realiseren.

Als jij een werknemer bent die op zoek is naar een volgende stap in je carrière, en je wilt een bedrijf wat actief werkt aan het bouwen van een werkomgeving waar het goed toeven is, neem dan contact met ons op.

Wij zijn pas blij als u het bent, en eigenlijk gaat het nog een stap verder, wij zijn pas echt blij als u complimenten krijgt omdat u de klus zo goed hebt geklaard en zulk goed werk van uw onderaannemers hebt weten te krijgen!

Hoe Nu Verder?

Kijk alstublieft rond op onze site. Zie voor uzelf de kwaliteit van onze aanpak en de passie die daaruit spreekt voor het realiseren van mooi werk in beton voor tal van opdrachtgevers.

En als u vragen heeft, dan nodig ik u van harte uit contact op te nemen.

Neem direct contact met ons op

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kunt u altijd direct contact opnemen