skip to Main Content

Funderingsproblemen

Uw huis, bedrijfsgebouw of ander gebouw staat op een fundering. En als er iets misgaat met die fundering dan zijn de gevolgen meestal snel zichtbaar.

Het begint vaak met deuren die opeens klemmen, muren waarin scheuren verschijnen, of misschien ziet u zelfs wel dat de woning of het gebouw scheef staat. Of u merkt dat de stoep opeens hoger lijkt ten opzichte van uw huis.

Allemaal tekenen die wijzen op een mogelijk probleem met uw fundering.

En dan is het belangrijk dat u actie neemt, om verdere schade te voorkomen.

Als u zoekt naar een bedrijf dat de schade snel, grondig en goed kan herstellen, dan bent u bij Veenstra aan het juiste adres.

Want als betonspecialist begrijpen wij als geen ander hoe je goede funderingen maakt en herstelt.

Veenstra bv heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met funderingsherstel

Al meer dan 25 jaar zijn wij specialist in funderingsherstel. We hebben alle voorkomende situaties al een keer meegemaakt en mogen oplossen voor klanten.

Wij weten hoe je funderingsproblemen grondig aan moet pakken, zodat ze ook niet meer terug komen.

Want het laatste wat je toch wilt is dat je straks opnieuw weer funderingsproblemen krijgt. Funderingsherstel door Veenstra is daarom in 1 keer goed, blijvend goed.

Overigens is het goed mogelijk om de ingrijpende klus van funderingsherstel te combineren met renovatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld door tegelijk een oude vloer te vervangen door een geïsoleerde betonvloer.

Daarmee zorgt u dat de investering in herstel ook nog eens leidt tot een echte verbetering van je woning.

Wat veroorzaakt de funderingsproblemen?

In veengebieden ontstaan vaak problemen met de (houten) fundering. De veengrond klinkt in, vooral als er sprake is van een laag grondwaterpeil.

Een daling van de grondwaterstand is overigens de meest voorkomende oorzaak van funderingsproblemen.

Het gevolg van dalend grondwater is namelijk dat de koppen van houten palen niet langer onder water staan en vervolgens verrotten met als gevolg dat muren beginnen te verzakken.

Ook in klei- en zandgebieden kan funderingschade ontstaan door bijvoorbeeld foute berekeningen of storende lagen in de ondergrond.

Er zijn nog tal van andere mogelijke oorzaken, maar voor nu is belangrijk dat u actie neemt om verdere schade te voorkomen.

funderingherstel

Funderingsherstel Specialist Veenstra bv

Als betonspecialist van Friesland met meer dan 25 jaar ervaring in funderingsherstel weten we inmiddels exact wat nodig is om een fundering BLIJVEND GOED te herstellen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om stalen buispalen goed in beperkte ruimtes te kunnen plaatsen. Want van beperkte ruimte is vaak sprake bij funderingsherstel.

Maar ook het TRILLINGSVRIJ plaatsen van fundatiepalen rondom of in uw huis is cruciaal.

TRILLINGSVRIJ is belangrijk omdat je het probleem natuurlijk niet wil vergroten door trillende of dreunende heiwerkzaamheden.

Zodra de fundatiepalen er staan is het van belang het juiste – op maat gemaakte – wapeningsnet goed te verbinden met uw woning. Daarop mag absoluut NIET bezuinigd worden.

Speciaal daarvoor heeft Veenstra bv in eigen huis een extra sterke verankeringsmethode ontwikkeld.

Daarmee krijgt u een super sterke verbinding van uw huis met de nieuwe fundering waardoor verder verzakken wordt voorkomen.

Hiernaast is het mogelijk om ook meteen de binnenvloer van uw woning te vervangen door een geïsoleerde betonvloer.

Kortom, er zijn mogelijkheden te over en we zijn trots op onze 25 jaar ervaring want daarmee kunnen we al onze klanten in Noord Nederland bedienen met de best mogelijke BEWEZEN oplossingen om funderingen te herstellen.

De funderingsherstel specialist van Friesland, voor minder hoeft u het niet te doen voor uw fundering.

Uw huis is het waard om door de best mogelijk herstelde fundering te worden ondersteund.

Oh, en de heldere documentatie en berekeningen helpen bij verkoop van uw woning ook nog eens om aan te tonen dat het werk met de hoogste kwaliteit is gedaan.

Uw fundering snel & vooral goed hersteld, hoe werkt dat?

Een blijvend goede oplossing voor uw fundering is slechts 5 stappen verwijderd…

Als u ons belt of mailt dan volgen we de volgende stappen:

  1. Funderingsonderzoek – we inspecteren ter plekke wat er aan de hand is en geven u een overzichtelijk rapport met een duidelijk plan van aanpak.
  2. Offerte en goedkeuring – u ontvangt een begrijpelijke en complete offerte waarover u een beslissing neemt. Bij uw akkoord gaan we dan verder met…
  3. Grondonderzoek en advies – op basis van gedegen grondonderzoek (sondering) maken we een constructieberekening van de benodigde oplossing. Hoeveel fundatiepalen, van welke lengte en wat is de optimale hersteltechniek voor uw specifieke situatie.
  4. Definitieve constructieberekening om een goed gefundeerde oplossing voor u te kunnen realiseren. Deze berekening en onderbouwing kunt u bewaren en is nodig als u ooit besluit uw woning te verkopen. Want hiermee kunt u aantonen hoe de fundering is hersteld.
  5. Uitvoering van het werk – zodra alles akkoord is, gaan we aan de slag en zorgen we dat uw fundering hersteld wordt. Indien u kiest voor combinatie van fundering met aanbrengen van een geïsoleerde betonvloer, dan wordt dat direct meegenomen in de planning en uitvoering.

Wat zijn de kosten?

Dat hangt volledig af van de situatie ter plekke en daarover kunnen we u het best informeren nadat we uw situatie persoonlijk hebben bekeken.

Klik hieronder op Direct bellen of E-mail sturen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem direct contact met ons op

Voor een vrijblijvende offerte of meer informatie kunt u altijd direct contact opnemen

Foto’s van gerealiseerde funderingsherstel projecten